وی خاطرنشان کرد: کلید پرهیز از وخامت و تشدید اوضاع، دستیابی به آتش بس کامل و دائمی در غزه در اسرع وقت است و جامعه جهانی باید صدای منسجم تری در این زمینه داشته باشد و یک نیروی مشترک تشکیل دهد.
پیش از این جنایت فجیع، رژیم اسرائیل حملات تروریستی را در جنوب بیروت، لبنان، علیه غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی انجام داد و شامگاه سه شنبه سی ام جولای ۲۰۲۴ به ضاحیه بیروت حمله کرد و یک ساختمان مسکونی را در یکی از محله های آن هدف قرار داد که بر اثر آن شماری از شهروندان به شهادت رسیده و برخی دیگر زخمی شدند. بر اثر این حمله، ویرانی زیادی در برخی طبقه های ساختمان به بار آمد و فواد شکر(حاج محسن) از فرماندهان ارشد مقاومت که در آن زمان در این ساختمان حضور داشت، به شهادت رسید.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز در پی حمله تروریستی و متجاوزانه رژیم اسرائیل به حاکمیت و تمامیت ارضی ایران و شهادت اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد: این رژیم تروریستی و حامیان آن مسئولیت این اقدامات را بر عهده دارند. جمهوری اسلامی ایران در استفاده از حق ذاتی خود در دفاع مشروع، به موجب ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد برای پاسخ قاطع و فوری، تردیدی نخواهد کرد.
به گزارش ایرنا, روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران صبح چهارشنبه (۳۱ جولای ۲۰۲۴ برابر با ۱۰ مرداد ۱۴۰۳) در بیانیه ای اعلام کرد: «با عرض تسلیت به ملت قهرمان فلسطین و امت اسلامی و رزمندگان جبهه مقاومت و ملت شریف ایران، بامداد امروز ( چهارشنبه) محل اقامت جناب آقای دکتر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی مقاومت اسلامی حماس در تهران مورد اصابت قرار گرفته و در پی این حادثه ایشان و یک نفر از محافظین وی به شهادت رسیدند.»
وی افزود: مصر امیدوار است همکاری نزدیک خود با چین را برای جلوگیری از تشدید بیشتر اوضاع حفظ کند.
به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا از “شینهوا” در بیانیه وزارت خارجه چین آمده است که «أیمن الصفدی» وزیر خارجه اردن با بیان اینکه ترور اسماعیل هنیه، رهبر حماس، تنش ها را در خاورمیانه تشدید کرده و وضعیت بسیار خطرناک شده است، گفت: اردن معتقد است که تشدید درگیری به نفع هیچ طرفی نخواهد بود، بلکه تنها منجر به خسارات متعدد خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: جامعه بینالمللی باید برای جلوگیری از تشدید درگیری، توقف نقض قوانین بینالمللی، دستیابی فوری به آتشبس در غزه و در نهایت دستیابی به استقلال فلسطین به عنوان یک کشور مستقل از طریق راهکار دو کشوری اقدام فوری انجام دهد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در پی درخواست ایران که مورد حمایت چین، الجزایر و روسیه به عنوان رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفت، ۳۱ ژوئیه (۱۰ مرداد ۱۴۰۳) برای ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در ایران تشکیل جلسه داد.